Om


Falbygdsanor är en webb- och samlingsplats om och för Falbygden, i fd Skaraborgs län, nuvarande Västra Götalands län. Här finns information och länkar om bygden. Sidan som de som vill veta mer kan vända sig till. De som arbetar och vill ha ut information om bygden. De som har omsorgen att bevara och förmedla kunskapen om sin bygd till sina samtida och in i framtiden.

Som släkt- och hembygdsforskare kan jag få frågan var den och den stugan låg och om den finns kvar. Den kunskapen har jag inte alla gånger, dvs vem frågeställaren kan vända sig till.

Därför är jag som webbansvarig för denna sida, angelägen om att skapa en sida där det finns möjligheter att få info om Falbygden, sin hembygd. Webbplatser att besöka eller personer att kontakta.

Ett intressant läge, då det blir ett utbyte åt vardera hållet. Frågeställaren kan få info och kontakt med hembygden och de på socknen kan få reda på vart de som flyttat har tagit vägen. Själv får jag via mitt kontaktnät, inkl min hemsida Emigrant.se, förfrågningar från svensk-amerikaner som söker sina rötter på Falbygden. Det är inte ovanligt att de senare kommer och besöker sin bygd och den nyfunna släkten.

Om nu inte Du vill lägga ut kontaktuppgift på webbplatsen (den egna integriteten) kan Du skicka det till mig. Jag kommer att spara uppgifterna som kan plockas fram när så krävs. Men de kommer inte att publiceras.

 

Ta gärna del av material och länkar som finns på webbplatsen.
Men i lika hög grad uppskattar jag information att förmedla.

 

Annelie Jonsson, Falköping
Släkt-, emigrant- och hembygdsforskare, webbdesigner samt fotograf

Falbygden

Lär känna Din bygd - Falbygden.
För Dig som bor här, flyttat, har släkt här eller är på besök.

Annelies Webbplatser

Släktresan - i dåtid och nutid
Blogg

Emigrant.se
Emigranter från Falbygden

Valtorpsbygden
Nordost om Falköping

Falbygdsanor.se

Falbygdsanor.se

Här finns information och länkar om bygden. Sidan som de som vill veta mer kan vända sig till. De som arbetar och vill ha ut information om bygden. De som har omsorgen att bevara och förmedla kunskapen om sin bygd till sina samtida och in i framtiden.

Kontakt

  • E-post:

    annelie-Λ-tagesdotter.se

  • Adress:
    Annelie Jonsson
    Åttagårdsgatan 6 A
    521 44 FALKÖPING